Helyi közélet

2015.11.06. 14:15

Videó: Brutális állatkínzás Balmazújvárosban - a kutya húsából szedték ki a nyakörvet

Balmazújváros - A tulajdonos azt mondta, nem érdekli, mi lesz a kutyával.

Balmazújváros - A tulajdonos azt mondta, nem érdekli, mi lesz a kutyával. Kölyökkorától kezdve egy fához lehetett kikötve az a kutya, amelynek húsába egy centiméter mélyen benőtte magát a lánc és azt csak altatásban, műtéti úton lehetett eltávolítani – tájékoztatta a Naplót Tar Ágnes, a Buksi Állatvédő Egyesület elnöke. Mint mondta, az állatra az egyik helyi fuvaró talált rá a település egy szélső utcájában, aki azonnal értesítette őket.

– A kutyát rettegésben tartották, a portán szemétdombok között próbált túlélni. A saját maga által ásott gödörben aludt, még csak egy itató tálat sem találtunk mellette, a nyakába pedig belenőtt a nyakörv – emlékezett vissza az állatvédő.

Kiemelte, amikor a kutya gazdáját számon kérték a körülményekről ő csak annyit mondott, nem érdekli a kutya, vigyék el, ha akarják. – A jegyzőnél kezdeményeztük, hogy az addigi tulajdonost tiltsák el az ebtartástól, de ha ez nem sikerül, feljelentést kell tegyünk ellene állatkínzásért – tette hozzá.

Folyamatos fájdalom

– A kutyának folyamatos fájdalmai lehettek az izomzatba vágó lánc miatt, amelyet valószínűleg hosszú ideje a nyakán viselt. A praxisomban még nem találkoztam olyan esettel, hogy egy lánc ekkora sérülést okozzon egy ebnek. Az viszont többször előfordult, hogy a kedvenc vadászhurokba akadt és azt kellett eltávolatani a nyakáról – magyarázta Dr. Török Viktor állatorvos, aki leszedte a Szuszi névre keresztelt, szuka kutya nyakáról a láncot.

Megjegyezte, a megközelítőleg kétéves állat megkapta a szükséges oltásokat és chippel is ellátták, valamint antibiotikumos kezeléseket kapott. – A sebgyógyulás még több hetet igénybe vesz, viszont az őt ért traumákat talán csak egy szerető gazdi tudja feledtetni vele – húzta alá a szakember. HBN

A videó a Buksi Állatvédő Egyesület felvétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában