Helyi közélet

2015.11.06. 17:33

Vers harsogott az egyetem előtt

Debrecen - Azért esett a választás egy Szabó Lőrinc-versre, mert a költő erős szálakkal fűződik Debrecenhez.

Debrecen - Azért esett a választás egy Szabó Lőrinc-versre, mert a költő erős szálakkal fűződik Debrecenhez.

Nagy Versmondás nyitotta meg az Irodalomtanítás Innovációjának Országos Műhelye a pénteken és szombaton zajló hatodik konferenciáját, melynek főszervezője a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete. Több száz általános és középiskolás diák szavalta Szabó Lőrinc Egy volt a világ című versét a Debreceni Egyetem épülete előtt pénteken, Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatójának vezetésével.

Az eseményt Dr. Fűzfa Balázs, irodalomtörténész nyitotta meg. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett közös versmondás az Erdélyből indult „12 legszebb magyar vers” mozgalomnak a része. A több szájból hangzó vers erőteljesebb töltést ad a magyar irodalomnak. – A költészet visszatalál az ősi formáihoz, a hangos beszédhez. A versek szebbé varázsolják a világot, és segítenek megérteni egymást és önmagunkat – mondta az irodalomtörténész.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában