Helyi közélet

2015.11.27. 11:40

Összefogtak a rendvédelmi szervek Biharkeresztesen

Biharkeresztes - A rendőrök a helyi rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel közösen ellenőriztek.

Biharkeresztes - A rendőrök a helyi rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel közösen ellenőriztek.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrs illetékességi területén 2015. november 26-án is közösen közbiztonsági ellenőrzést tartottak a helyi rendőrök, polgárőrök, mezőőrök és természetvédelmi őrök.

A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálat célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése. Ebben az időszakban különösen fontos a falopások, az illegális fakitermelés, az orvvadászat valamint az egyéb külterületi bűncselekmények megelőzése.

A közbiztonság fenntartása és a bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség és rendvédelmi szervek a közeljövőben is terveznek hasonló jellegű közös akciókat.

A megelőzés érdekében a rendőrség számít az erdő- és földtulajdonosok segítségére is. Lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék annak sértetlenségét, amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel, értesítsék a rendőrséget!

Egyúttal a rendőrség felhíva az állampolgárok figyelmét arra, hogy bizonytalan eredetű faanyagot ne vásároljanak meg. Gyanús személyek megjelenése esetén, vagy gyanús eredetű tüzelőt árusítókat észlelve értesítsük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában