Helyi közélet

2015.11.25. 17:58

„Nem csoda, hanem fizika!”

Debrecen - Műszaki és természettudományos végzettségűeké lehet a jövő.

Debrecen - Műszaki és természettudományos végzettségűeké lehet a jövő.

A hajat pozitív elemekkel, a diákokat ugyanilyen élményekkel töltötték fel szerdán a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában. Az eseményen nem a mosolygó arc mellett szabadon szálló haj volt az egyetlen látványosság. Fémgömbök körül szikrák cikáztak, a víz apró fénycsóvákká osztotta a lézerfényt és más eszköz érintése nélkül izzott fel fehéren egy neoncső a lesötétített teremben.

– Ez nem csoda, hanem fizika – idézett egy professzort Molnár Milán, a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ munkatársa, aki kísérletekkel igyekezett megkedveltetni a jelenlévőkkel a természettudományokat. Ugyanis ez a célja a Magyar Innovációs Szövetség, az USA budapesti nagykövetsége és külügyminisztériuma által 2010-ben indított „Meet the scientist” programnak, továbbá az amerikai tanulmányi lehetőségeket is népszerűsíteni kívánja a magyar középiskolások körében. Papp László polgármester kifejtette: úgy látja, kevés a hit arra vonatkozóan, hogy az iskola elvégzése után a cívisvárosban el lehet helyezkedni. Az ő egyik fontos feladata e vélekedés megváltoztatása. – Szeretnélek megerősíteni titeket abban, hogy a cívisvárosban és általában Magyarországon komoly munkalehetőségek lesznek a következő években a műszaki végzettségűek számára – hangsúlyozta.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában