Helyi közélet

2015.11.17. 10:44

Kreatív iskolanap a tudományok jegyében

Debrecen - Érdekes tantárgyként mutatták be a matematikát a diákoknak.

Debrecen - Érdekes tantárgyként mutatták be a matematikát a diákoknak.

Élményműhely néven kreatív iskolanapot tartottak a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban hétfőn. Az esemény célja volt, hogy a diákokat megmutassák, a matematika és természettudományok nem feltétlenül szigorú tudományok, hanem a közös élmények, felismerések forrását, az örömteli alkotás eszközét is magukban rejtik.

Az interaktív foglalkozások keretében két helyszínen egyszerre több osztály részvételével apró egységekből összeépíthető óriásmodelleket készítettek a tanulók.

A látszólag játékos feladatok révén fejlődik a térlátás és a közös építés öröme segít közelebb hozni a diákokat a matematikához. Az ÉlményMűhely – Nemzetközi Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért 2008-ban indult útjára a magyarországi Ars GEometrica művészet- és tudományközi találkozók nemzetközi elismertségnek örvendő tudósai, művészei és pedagógusai összefogásával. Az elmúlt időszakban országszerte megrendezett programon több mint 20 ezer általános és középiskolai tanuló, főiskolás, egyetemista diák, valamint több ezer pedagógus és közel ugyanannyi szülő vett részt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában