Helyi közélet

2015.11.06. 19:14

Füstköd-riadó lehet a hétvégén Debrecenben

Debrecen - A légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek ne menjenek a szabadba.

Debrecen - A légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek ne menjenek a szabadba.

Ha érzékenyek az egészségükre, szombat reggel érdemes a Hajdú Online-t és a Napló Facebook-oldalát figyelni, mert onnan megtudhatják, hogy elrendelte-e a füstköd-riadó riasztási fokozatát a debreceni polgármester. Csütörtökön ugyanis a szálló por légköri koncentrációjának napi átlagértéke túllépte a riasztási küszöbértéket, és ha ez megismétlődött a péntek éjjeli méréskor is, akkor bekövetkezik az említett riasztás.

A szálló por részecskéi ingerlik, esetleg sértik a szem kötőhártyáját, a felső légutak nyálkahártyáját. A rövidtávú, regionális meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben a hétvégére kisebb javulás várható, ugyanakkor – figyelmeztettek – jelentős változás csak hétfőre valószínű.

Kiemelték: a város közigazgatási területén tilos a kerti hulladék és a tarló nyílt színi égetése és lehetőleg kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában