Helyi közélet

2015.11.19. 12:20

Fotók: Amikor egész Debrecen a szakadó esőben várta II. János Pál pápát

II. János Pál a tiszteletére egybegyűltek sorfala között pápamobillal tette meg a Nagyerdőtől a Nagytemplomig vezető mintegy három kilométeres utat 1991-ben. 

II. János Pál a tiszteletére egybegyűltek sorfala között pápamobillal tette meg a Nagyerdőtől a Nagytemplomig vezető mintegy három kilométeres utat 1991-ben. Miért nem jön már a pápa bácsi? - ráncigálja az anyja szoknyáját egy kétéves forma, selypítős kislány. Fiatal német turisták viccelődnek a fűre terített pléden ücsörögve. Egyikőjük fényképezné a várakozó rendőrmotorosokat, de a szőke barátnője nem hagyja, lökdösi a könyökét. - Elázol Wolfgang, ha látni akarod a pápát - évődik a fiúval. És tényleg...Elkezd ömleni az eső, de úgy, mintha dézsából öntenék.

Feldübörögnek a rendőrmotorok, pontban háromnegyed ötkor kinyílik a stadion déli kapuja, és megjelenik a golyóálló üvegből készült pápamobil, benne őszentsége II. János Pál pápa, a katolikus egyház feje, akit szakadó eső fogad a kálvinista Rómában. A pápa mosolyog, integet, két kezét az ég felé tartja, sajnálja, hogy így esik - írta a Napló 1991-ben, amikor a pápa Debrecenbe látogatott.

Mint egykor írtuk, II. János Pál a tiszteletére egybegyűltek sorfala között pápamobillal tette meg a Nagyerdőtől a Nagytemplomig vezető mintegy három kilométeres utat. Majd a szentatya előbb köszöntötte a Nagytemplom előtt tiszteletére egybegyűlt tömeget, majd közös szolgálatra a Nagytemplomba az Úr asztalához kísérték őt. A pápa látogatásáról készített képeket ide kattintva tekintheti meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában