Helyi közélet

2015.11.07. 15:52

Ennyi volt az emlékbizottság tényleges munkája

Debrecen - Az emlékbizottság hamarosan befejezi tényleges munkáját.

Debrecen - Az emlékbizottság hamarosan befejezi tényleges munkáját.

Bosák Nándor, a Debrecen—Nyíregyházi Egyházmegye leköszönő megyéspüspöke a Katolikus Újjászületés 300. évfordulójára életre hívott emlékbizottságot november 3-ára összehívta, hogy köszönetet mondjon az emlékév során nyújtott sokoldalú segítségért.

Noha az emlékév decemberben ér véget, és még több rendezvény és a záró alkalom hátra van, az emlékbizottság ezzel befejezi tényleges munkáját.

Kifejezte köszönetét

Az emlékbizottság tagjai értékteremtő módon járultak hozzá az emlékév sikeréhez, ezért Bosák Nándor püspök, apostoli kormányzó a Pro Communitate Christiana - díjadományozásával fejezte ki köszönetét dr. Angi Jánosnak, a Déri Múzeum igazgatójának, dr. Bartha Elek professzornak, a Debreceni Egyetem rektor-helyettesének, dr. Bitskey István professzornak, a MTA rendes tagjának, Bódor Edit igazgatónak, a Főnix Rendezvényszervező Kft ügyvezetőjének, dr. Orosz István professzornak, az MTA rendes tagjának, Orosz Lőrinc prépostak, a Szent Anna Székesegyház plébánosának, dr. Papp Klára professzor-asszonynak, a Debreceni Egyetem bölcsészkari dékánjának, dr. Papp Lászlónak, Debrecen polgármesterének és Takács Józsefnek, az egyházmegyei könyvtár és levéltár igazgatójának. Az emlékbizottság záró ülésének alkalmát megragadva, Bosák Nándor ugyanebben a díjban részesítette az emlékév során kimagasló munkát végző Komolay Szabolcsot, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármesterét, Kovács Ágnest, az egyházmegye sajtóreferensét, Zsengellér Tibort, a Jubilate Alapítvány elnökét, valamint a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium közösségét. Keresztesné dr. Várhelyi Ilonát, az emlékév koordinátorát Bosák Nándor megyéspüspök az egyházmegyei búcsú keretében az évforduló tiszteletére alapított Csáky Imre-díjban részesítette – tájékoztatott a Debrecen—Nyíregyházi Egyházmegye sajtóirodája.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában