Helyi közélet

2015.11.25. 18:04

Élő közvetítések az egyetemi portálon

Debrecen - A Sporttudományi Oktatóközpont átadása, valamint a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar konferenciája is élőben követhető lesz a weben.

Debrecen - A Sporttudományi Oktatóközpont átadása, valamint a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar konferenciája is élőben követhető lesz a weben.

- Ez az oktatóközpont a Debreceni Egyetem sporttudományos felépítményének alappillére lesz – fogalmazott a Sporttudományi Oktatóközpont májusi ünnepélyes alapkőletételén Szilvássy Zoltán rektor. A mintegy 4200 négyzetméteres létesítmény a Debreceni Egyetemen folyó sporttudományi oktatást és kutatást, valamint az egyetemi verseny- és szabadidősportot is szolgálja majd.

A Sporttudományi Oktatóközpont átadása 2015. november 26-án, csütörtökön 14 órától lesz a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai Sporttelepén, az ünnepségen leleplezik Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, az Aranycsapat hátvédjének szobrát is.

Az új létesítményt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adja át. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Debreceni Egyetem hallgatóinak sportbemutatóját láthatják a majd a résztvevők, illetve szervezett bejárás keretében megtekinthetik az épületet.

Egy héttel később ismét jelentős eseménynek ad otthont a Debreceni Egyetem. A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar első alkalommal szervezi meg a I. Különleges Bánásmód Nemzetközi Konferenciát december 3-án, 10 órától.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a különleges bánásmóddal élők (sajátos nevelési igényűek, beilleszkedési, tanulási magatartási zavarokkal élők, kiemelten tehetségesek) fejlesztésével foglalkozó elméleti és gyakorlati kutatások legújabb eredményeit. A konferencia időszerűségét egyrészt a fogyatékkal élők világnapja (december 3.), másrészt a hajdúböszörményi kar gyógypedagógiai szakindításának előkészületei adják.

A nemzetközi tanácskozásra hazánkon kívül nyolc országból (Anglia, Ausztrália, Szerbia, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Csehország, Szlovénia) érkeznek résztvevők szakmai tapasztalatcserére. Különösen érdekes előadásnak ígérkezik Nagy Dénes ausztrál-magyar kutatóprofesszor beszámolója.

A konferenciát és ünnepséget a Debreceni Egyetem Multimédia Kompetencia Központjának munkatársai élőben közvetítik az unideb.hu-n.

A Sporttudományi Oktatóközpont avató ünnepségének meghívója ide kattintva, az I. Különleges Bánásmód Nemzetközi Konferencia meghívója ide kattintva elérhető.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában