Helyi közélet

2015.11.25. 18:35

„DEjárat” Hajdúnánáson

Debrecen - Egész napos programra várják a Debreceni Egyetem egykori, jelenlegi és leendő nánási hallgatóit november 27-én, pénteken Hajdúnánáson.

Debrecen - Egész napos programra várják a Debreceni Egyetem egykori, jelenlegi és leendő nánási hallgatóit november 27-én, pénteken Hajdúnánáson.

- „A tudás összeköt bennünket” mottójú egész napos rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indítja útjára Hajdúnánás önkormányzata és a Debreceni Egyetem azzal a céllal, hogy a tájékoztatás, az eszmecsere és a szórakoztató programok mellett lehetőséget teremtsen a találkozásra, kötetlen beszélgetésre az öregdiákok és a leendő gólyák között, emellett módot adjon a város és az egyetem kapcsolatának további erősítésére – mondta a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Csiszár Imre, a település alpolgármestere.

- Hajdúnánás csaknem 18 ezer lakosának több mint tíz százaléka kötődik a Debreceni Egyetemhez: itt dolgozik, itt tanult egykor, vagy éppen most jár ide, és ezek mind-mind a kötödés, az érzelmi kötelékek egyfajta összetartó erejét jelentik, amelyek egyaránt szolgálják a Debreceni Egyetem és a Hajdúnánáson élők érdekeit – hangsúlyozta Jávor András, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese.

Az összefogás az életminőség-javításban, munkahelyteremtésben, akár a rendszerváltást követően megszűnt iparágazatok visszatelepítésével előrelépést hozhat a város életében, míg az egyetem szempontjából a beiskolázási mutatók további javítását eredményezheti – vázolta fel az elképzeléseket a rektorhelyettes.

Az érdeklődők tájékozódhatnak – többek között – a tanárképzésről, szakokról, karokról, külföldi ösztöndíj lehetőségekről, de látványos kísérleteket, bemutatókat is láthatnak. A program részeként „Kutatás+Fejlesztés+Innováció” címmel kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg az ipari és gazdasági lehetőségeket a területek szakértői, majd a Debreceni Egyetemen végzett „öregdiákok” adnak jó tanácsokat a fiataloknak. Az egész napos rendezvény Alumni esttel zárul Hajdúnánáson.

A program a tervek szerint hamarosan Tiszafüreden, majd Mátészalkán folytatódik.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában