Helyi közélet

2015.11.29. 11:18

"Az adófizetők pénzéből csak az részesüljön, aki megérdemli!"

Konyár - Élhető település legyen Konyár, ne történjen se lopás, se garázdaság – ez Vig Szilárd polgármester célja.

Konyár - Élhető település legyen Konyár, ne történjen se lopás, se garázdaság – ez Vig Szilárd polgármester célja.

– Sajnos még tapasztalható bűncselekmény, de hál’ Istennek a lopás erősen visszaszorult. Tudomásom szerint, amióta polgármester vagyok, 5-6 fordult elő, de én nullát akarok – mondja a falu első embere, aki tisztában van vele, hogy ez nem megy egyik évről a másikra. Viszont tudja, megvannak a saját eszközei céljai eléréséhez.

Most éppen a Belügyminisztériumtól kapott 3 millió forint széntámogatás elosztásának módjával.

Egyenes beszéd

– Ha túligénylés lesz, akkor a támogatást azok kaphatják, akik önhibájukon kívül kerültek hátrányos helyzetbe, betartják a közösségi együttélés szabályait, gyermekeiket rendesen nevelik.

Akik viszont nem ilyenek, vagy nevükhöz bármiféle bűncselekmény köthető, a gyermekeik nevelése helyett dohányra, alkoholra, luxusra költötték a korábban kapott segélyt, ők biztosan nem kapnak. A törvénytisztelő konyáriak óhaja, hogy az adófizetők pénzéből csak az részesüljön, aki megérdemli – szögezi le Vig Szilárd, hozzátéve, hogy települése vezetése betartja a támogatások elosztására vonatkozó szabályokat. Lesz-e túligénylés? Az pénteken délután 4 óra után derül ki. Akkor zárul határidő. Ha lesz, a polgármester, a képviselő-testülettől kapott felhatalmazása alapján, egy személyben eldönti, hogy ki kaphat és ki nem kaphat széntámogatást.

Ha a döntése ellen az illető fellebbezni szeretne, azt megteheti a helyi képviselő-testületnél, vagy akár a bíróságnál. – Szociálisan nagyon érzékeny vagyok – jelenti ki a polgármester, majd így folytatta: – Ha valaki tisztességes életvitellel, keményen dolgozva, gyermekét teljes odaadással neveli, és saját hibáján kívül lett hátrányos helyzetű, legyen az magyar vagy cigány, nekik minden rendelkezésre álló eszközzel hajlandó vagyok segíteni.

De az, aki zülleszti a közösséget, az ne lépjen be hozzám, mert én nem szeretek ilyen emberrel beszélni. Aki züllött, viselkedésével szégyent hoz a falura, az eszközeimmel élek ellenük. Azt szeretném, ha a züllesztő megkapná a méltó büntetését, hogy legközelebb eszébe ne jusson olyat csinálni. De azt tapasztalom nem egyszer, hogy a hatóság sem mer úgy intézkedni, ahogy kellene. Keresi az utat, hogyan mentse a bűnöst – fogalmazott élesen.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában