Helyi közélet

2015.11.28. 15:23

A bábosok egy része premierre készül, a többiek Japánban vitézkednek

Debrecen – Kettévált a debreceni bábszínház - szerencsére csak egy kis időre.

Debrecen – Kettévált a debreceni bábszínház - szerencsére csak egy kis időre.

Az itthon maradó bábosháziak azt kutatják, honnan jönnek a hópelyhek – ugyanis a Holle anyó című örök klasszikust vitték színpadra a Griff Bábszínházzal közösen. A Bartal Kiss Rita rendezésében és Horváth Mari tervezésében megvalósuló produkció bemutató előadását 29-én, vasárnap 10 órai kezdettel láthatja a nagyközönség, pontosabban csak azok, akik kaptak még rá jegyet, ugyanis a premierre minden belépő elfogyott.

A társulat másik fele azonban az „ütött-kopott öregasszony” otthona helyett a világ másik végére utazott: november utolsó és december első hetében Japánban mutatkoznak be bábosaink. Mint a Hajdú-bihari Napló megtudta, a társulat igazi keleti mesét visz a Távol-Keletre: a Batu-tá kalandjai című bábelőadással szerepel a 38. Tojamai Gyermekfesztiválon. Szombaton a megnyitó ünnepségen és november 30-án két helyi óvodában mutatják be az előadást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában