Helyi közélet

2015.11.12. 11:23

8 érdekes tény, amit nem tudtál Hajdú-Bihar megye városairól

Ha a megye valamelyik városában élsz, akkor ezeket érdemes tudnod. 

Ha a megye valamelyik városában élsz, akkor ezeket érdemes tudnod. 1. Hajdú-Bihar megye legnagyobb lélekszámú települése a megyeszékhelyet követően Hajdúböszörmény. A hajdúsági város lakónépessége 31224 fő.

2. A legkisebb lélekszámú város Biharkeresztes a maga 4149 lakosával. A határmenti városban hétszer kevesebben élnek, mint Hajdúböszörményben.

3. A megye legészakabban fekvő városa Polgár, legdélebben pedig Komádi található.

4. Tavasszal arra kértünk olvasóinkat, hogy döntsék el, melyik a megye legjobb városa. Az egy héten át tartó szavazást követően Hajdúszoboszló került ki győztesen.

5. A megyében kilenc kistérség található, a legtöbb várost pedig a Hajdúhadházi kistérség foglalja magába (Hajdúhadház, Hajdúsámson, Nyíradony, Téglás, Vámospércs)

6. A megye legnyugatabbra fekvő városa Tiszacsege, míg legkeletebbre Nyíradony található.

7. Hajdú-Bihar megyében öt olyan város van, aminek Hajdúval kezdődik a neve (Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúszoboszló)

8. Az 1950-es megyerendezéskor Hajdú megyéhez három megyei város tartozott, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás és Hajdúszoboszló, Biharhoz viszont egy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában