Helyi közélet

2015.10.22. 11:28

Vissza előretekintő

<em>A világ folyása szempontjából jelentéktelen, ám mégis izgalmas nap volt 2015. október 21-e: a filmtörténeti klasszikussá vált Vissza a jövőbe című trilógia 1989-ben készült második részének hősei e napra utaznak előre az időben, így 26 év után számba vehettük, mennyire tippeltek jól az alkotók a mát illetően. Leginkább semennyire, s habár nem tudományos művet forgattak, mégis jól látszik, fogalmunk sincs az eljövendőről.</em> Szőke Tímea jegyzete.

A világ folyása szempontjából jelentéktelen, ám mégis izgalmas nap volt 2015. október 21-e: a filmtörténeti klasszikussá vált Vissza a jövőbe című trilógia 1989-ben készült második részének hősei e napra utaznak előre az időben, így 26 év után számba vehettük, mennyire tippeltek jól az alkotók a mát illetően. Leginkább semennyire, s habár nem tudományos művet forgattak, mégis jól látszik, fogalmunk sincs az eljövendőről. Szőke Tímea jegyzete.

Hogy mennyivel lesz kényelmesebb az életünk és mi jelent majd kihívást. Talán gondolhatták(-tuk) volna, hogy az információtechnológiai robbanás (lásd még: mobiltelefonok) mennyire meghatározzák a napjainkat? Honnan sejthettük volna mondjuk Kína megerősödését vagy a globális pénzügyi válságot? S ahogy akkor nem, valószínűleg ma sem tudjuk elképzelni, valójában milyen lesz az életünk 26 év múlva. Ami történelmileg nem sok idő, de felgyorsult világunkban igen; ez év elején fogadott volna valaki rá, hogy októberben Oroszország nemzetközi áldással fog a Közel-Keleten bombázni? Úgy tűnik, bármi megtörténhet, meg annak az ellenkezője is. S akármit vetítünk előre, a valóság úgyis sci-fi lesz a fantáziánkhoz képest.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában