Helyi közélet

2015.10.27. 16:50

Vicc az egész

<em>Milyen lenne Magyarország, ha egy humorista vezetné? Guatemalában a hétvégi elnökválasztást egy Jimmy Morales nevű, korábbi tévés komédiás nyerte, mivel az ott élők már beleuntak a velejéig korrupt irányítókba, s inkább egy olyan valakire voksoltak, akinek bár programja soványka, de legalább emberszerűbb a többi, hatalomra vágyónál</em>. Vékony Zsolt jegyzete. 

Milyen lenne Magyarország, ha egy humorista vezetné? Guatemalában a hétvégi elnökválasztást egy Jimmy Morales nevű, korábbi tévés komédiás nyerte, mivel az ott élők már beleuntak a velejéig korrupt irányítókba, s inkább egy olyan valakire voksoltak, akinek bár programja soványka, de legalább emberszerűbb a többi, hatalomra vágyónál. Vékony Zsolt jegyzete. 

Láttunk már korábban is hasonlót, hiszen Izlandon a Legjobb Pártból Jón Gnarr négy éven át volt Reykjavík polgármestere: a kampány során olyasmiket ígért, mint hogy például ingyen törölközők lesznek az uszodákban, az állatkertben pedig jegesmedve. Politikai karrierje során nőnek öltözve vett részt egy melegfelvonuláson, Darth Vader-maszkos karácsonyi üdvözlőlapot küldött és megkérdőjelezte az EU fontosságát is. Hogy Morales mire jut, az még kérdéses, de nem csoda, hogy anno a Fidesz sokat tett azért, hogy a Kétfarkú Kutya Párt nevű, rekeszizmainkra ható szervezet ne indulhasson a választásokon. Lehet, azóta a lakosság nagy része belehalt volna az ingyen sörbe, épülne a Sopron-Záhony metróvonal, s nem lennének betegségek. S nem csak kínunkban röhögnénk magunkon.​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában