Helyi közélet

2015.10.30. 17:29

Sándor Mária Debrecenben: pénz kell az egészségügybe!

Debrecen - Az országjárás negyedik állomásán a cívisvárosban tiltakozott a nővér és csapata.

Debrecen - Az országjárás negyedik állomásán a cívisvárosban tiltakozott a nővér és csapata.

A tisztességes magyar egészségügyi ellátásért más lehetőségek hiányában csak társadalmi összefogással lehet tenni – egyebek mellett erről beszélt pénteken Debrecenben Sándor Mária nővér, aki azzal vált ismertté, hogy fekete ruhát viselve kívánta felhívni a figyelmet az egészségügyben dolgozók tarthatatlan helyzetére, ám mivel nem engedték neki, felmondott, igaz, később visszavették.

A nővér országjáró körútjának debreceni állomásán munkatársunknak azt mondta, a civileket kívánják megszólítani, az egészségügy ugyanis társadalmi kérdés. Szeretnék elérni azt is, hogy a rendszerben dolgozók szakmai és anyagi megbecsülése emelkedjen. A kitelepülésre a fővárosból 39-en érkeztek, helyi civilek és egészségügyi dolgozók egyaránt csatlakoztak hozzájuk.

Kifejtette: amíg nem lesz több pénz az egészségügyben, addig érdemi javulás nem várható, függetlenül attól, hogy ki az egészségügyi államtitkár (ismert, augusztus 31-én Zombor Gábor távozó államtitkárral szolidaritást vállalva ő is felmondott). Anyagi ráfordítás hiányában ugyanis veszélybe kerül az ellátás, és a pályaelhagyók, vagy külföldön munkát vállalók sem térnek vissza a rendszerbe – fogalmazott. Kérdésünkre elmondta, ha őt és társait hívják, bármelyik politikai párt támogatását elfogadják; a hét folyamán az LMP, a PM és az MSZP rendezvényén képviseltették magukat. Hozzátette, nem készül politikai pályára. Péntek délután Hajdúszoboszlón is tartott fórumot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában