Helyi közélet

2015.10.07. 13:28

Nyelvünk szépségei

<em>Budapesten valaki missziójának érzi, hogy Simicska Lajos az egykori barátjáról, Orbán Viktor miniszterelnökről tett, elhíresült kijelentésének méltó emléket állítson. Először a Margit-híd középső pillérének aljára festette fel a „legendás” mondatot, majd hétfőn már a budai rakparton is olvasható volt mindez.</em> Vékony Zsolt jegyzete.

Budapesten valaki missziójának érzi, hogy Simicska Lajos az egykori barátjáról, Orbán Viktor miniszterelnökről tett, elhíresült kijelentésének méltó emléket állítson. Először a Margit-híd középső pillérének aljára festette fel a „legendás” mondatot, majd hétfőn már a budai rakparton is olvasható volt mindez. Vékony Zsolt jegyzete.

Mit ad isten, a feliratok pillanatok alatt a szorgos, vízsugárral operáló takarítóbrigádok martalékaivá váltak. Az Orbánt kritizáló szó azonban máshol, más kon­textusban hamarosan elég sűrűn elhangozhat majd. Az EU bírósága ugyanis kimondta: a holland bordélyházakban ezentúl a lányokat futtatók kötelesek megtanulni a prostituáltak anyanyelvén, köztük magyarul is (lévén, számos honfitársunk bocsátja áruba a testét külföldön). Bizarr elképzelni, ahogy ezek a valószínűleg kőkemény üzletemberek például magyar, lengyel, bolgár nyelvtankönyvekkel és szótárakkal rohangálnak majd (esetleg teleszórják ezekkel telefonjaikat). Egy biztos, az ízes magyar káromkodásokat hamar meg fogják tanulni (ha már eddig meg nem tanulták) – csak aztán a kétes külpolitikánk miatt nehogy mondjuk Amszterdamban is felbukkanjon a fenti Simicska-mondat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában