Helyi közélet

2015.10.07. 10:55

Megszüntették a nyomozást Hajdú-Bét-ügyben

Kecskemét - Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a Hajdú-Bét Rt. ügyében – értesült a Népszabadság.

Kecskemét - Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a Hajdú-Bét Rt. ügyében – értesült a Népszabadság.

A nyomozást a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatta – illetve kezdte újra új bizonyítékok alapján – a Kecskeméti Járási Ügyészség felügyelete mellett. Barnáné Horváth Melinda, az adóhatóság bűnügyi igazgatóságának szóvivője az országos napilap kérdésére közölte: a nyomozás időközben átkerült tőlük a Kecskeméti Járási Ügyészségre.

A Hajdú-Bét ki nem fizetett beszállítói a cég 2004. januári székhelyáthelyezését tartják kijátszásuk eszközének. A baromfi-feldolgozó vállalat székhelye Debrecenben volt, amikor világossá vált, hogy összecsapnak fölötte a hullámok. Ekkor Bajnai Gordon és Gansperger Gyula a tulajdonos Wallis Rt. nevében javasolta a közgyűlésnek, hogy helyezzék át a cég székhelyét Kecskemétre. Így másik felszámoló kezébe kerülhetett a Hajdú-Bét felszámolása. A Bács-Kiskun megyei cégbíróság által kijelölt felszámoló tevékenysége alatt a Hajdú-Bét megmaradt vagyonának számottevő része eltűnt. A meglévő értékeket ugyanis közraktárjegybe forgatták be, ami nem tartozott a felszámolás által érintett vagyon körébe. Az ügyészség azonban nem állapított meg bűncselekményt – számolt be a Népszabadság.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában