Helyi közélet

2015.10.14. 11:51

Megfigyelte az idős bácsit, majd ellopta és elköltötte a pénzét

Balmazújváros - A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítást javasolnak egy 17 éves fiú ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy 71 éves bácsitól lopott.

Balmazújváros - A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítást javasolnak egy 17 éves fiú ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy 71 éves bácsitól lopott.

Egy férfi tett feljelentést a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságon 2015. október 12-én arról, hogy az otthonából eltűnt a táskája, benne a készpénzével. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd megállapították, hogy a bácsi pénzt vett ki egy bankautomatából, majd hazakerékpározott, táskáját letette a teraszra és a biciklit betette a melléképületbe. Mire a sértett visszament a táskáját már nem találta. A rendőrök látókörébe került egy helyi fiú, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak. A 17 éves terhelt beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy a 71 éves bácsit megfigyelte miközben pénzt vett ki az automatából, majd hazáig követte és ellopta az őrizetlenül hagyott táskát. A fiú ezután Debrecenbe utazott és egy bevásárlóközpontban az eltulajdonított pénz nagy részét elköltötte.

Kihallgatását követően a gyanúsított a nyomozóknak megmutatta hová rejtette a bácsi táskáját, iratait, amelyeket a rendőrök lefoglaltak, a fiút pedig bűnügyi őrizetbe vették.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a helyi lakos ellen a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. október 14-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- police.hu -


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

Az elmúlt 24 órában a hajdú-bihari rendőrök 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 11 esetben foganatosítottak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában