Helyi közélet

2015.10.06. 17:50

„Gyere be, hogy kimehess!”

Debrecen - Szeretné, ha minél több hallgató jutna el külföldre tanulmányai során.

Debrecen - Szeretné, ha minél több hallgató jutna el külföldre tanulmányai során.Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Debreceni Egyetemen (DE) a Külügyi Börzét: a „Gyere be, hogy kimehess!”–mottóval bíró esemény célja, hogy a szakmai- és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó szervezetek, valamint az egyetem képviselői tájékoztatni tudják a külföldi munkalehetőségek, részképzések, tanulmányutak, szakmai gyakorlatok és önkéntes vagy mobilitási programok iránt érdeklődő hallgatókat.

– A Debreceni Egyetem nemzetközi egyetem, hiszen Magyarországon nálunk tanul a legtöbb külföldi hallgató. Emellett egyszer majd azt is szeretném elmondani, hogy a mi egyetemünk az, ahonnan a legtöbb magyar hallgató utazik külföldre tanulni, gyakorlatot szerezni – fogalmazott Csernoch László tudományos rektorhelyettes, aki szerint ez ma már amúgy sem egy lehetetlen vállalkozás, hiszen a tudományos vívmányok révén a világ összezsugorodott, gyakorlatilag bárhová el lehet jutni pár óra alatt, bárkivel kapcsolatot lehet létesíteni a világhálón keresztül. Hozzátette, ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket, ismernünk kell a világot. Épp ezért fontos az egyetem számára, hogy a hallgatói az országhatárokon kívül is szétnézzenek, más kulturális közeget lássanak, hiszen egyetemistaként a legbefogadóbb az ember.

Minél messzebbre...

A rektorhelyettes szavait a turizmus-vendéglátás szakon tanuló Ákos is aláhúzta: – Huzamosabb ideig is szívesen tanulnék külföldön, és a távolság sem lenne akadály. Sőt, igazából minél messzebbre szeretnék eljutni, hogy minél érdekesebb kultúrákat ismerhessek meg – mondta.

A kémia szakos Károly szintén vágyna külföldre, legalább egy fél évet szeretne eltölteni valahol. Konkrétumokat viszont még nem tudott mondani, mert egyelőre csak informálódni érkezett a börzére, de még az elején járt a nézelődésnek.

HBN-VÉZS​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában