Helyi közélet

2015.10.01. 13:09

Kivándorló helyzet

<em>Menekültügy. Menekültkérdés. Menekülthelyzet. Menekültválság. Ki-ki választ egyet, s használja vérmérséklete, viszonyulása vagy épp aszerint, hogy milyen videót látott legutóbb: iszlám kegyetlenkedőst vagy ártatlanul a hajóban hánykolódó migránsgyermekest</em>. Horváth Borbála jegyzete.

Menekültügy. Menekültkérdés. Menekülthelyzet. Menekültválság. Ki-ki választ egyet, s használja vérmérséklete, viszonyulása vagy épp aszerint, hogy milyen videót látott legutóbb: iszlám kegyetlenkedőst vagy ártatlanul a hajóban hánykolódó migránsgyermekest. Horváth Borbála jegyzete.Nem lehet elégszer leírni, hogy a kamera előtt nem az összes muszlim és nem az összes bevándorló sorsát ismerjük meg, csak egyetlenegyét és annak is picinyke részletét. A sok „válsággal” kapcsolatos hír között alig akad a jóra is nyitott szem arra, amelyik szerint Krausz Ferenc lehet az újabb magyar, aki Nobel-díjat érdemel ki. A Thomson Reuters évek óta kiadja az elismerésre legesélyesebbek listáját és – mint azt a Blikk írja – gyakran beletrafál. A Magyar Tudományos Akadémia külső tagja csapatával előállított egy technológiát, amellyel feltérképezheti az atomon belül az elektronokat, azaz a természet leggyorsabb mozgását képes vizsgálni. Ezzel pedig nagy segítséget nyújthat az orvosi képalkotó eljárások, valamint a gyógyszerkészítés fejlődéséhez. Krausz Ferenc 53 éves, a német Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója és ahogyan az a magyar nobeleseknél lenni szokott: kivándorló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában