Helyi közélet

2015.10.27. 13:37

Két emberrel végzett dühében a Bayk András-kerti Rambo

Debrecen - R. Lajos többször kérkedett azzal, hogy Vietnámban és Kambodzsában szolgált.

Debrecen - R. Lajos többször kérkedett azzal, hogy Vietnámban és Kambodzsában szolgált.

Érdemi fejlemények nélkül zárult R. Lajos, a kettős gyilkossággal vádolt és első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt férfi ügyének másodfokú tárgyalása kedden a Debreceni Ítélőtáblán. A bírósághoz új beadványok és kérelmek érkeztek, illetve a vádlott és védője pedig nem tudott konzultálni a tárgyalást megelőzően. Az ügynek új határnapot tűztek ki, december 9-én tárgyalja dr. Balla Lajos büntetőtanácsa – tájékoztatott Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.

A Debreceni Törvényszék tényállása szerint szomszédai „hőbörgő” emberként ismerték a Bayk András-kertben élő R. Lajost; részegen azzal dicsekedett, jól ismeri a késeket, tőröket és pár másodperc alatt képes végezni bárkivel. A gyilkosság 2010 októberében történt. N. átment a vádlotthoz, aki borral kínálta. A házigazda pár perc után egyedül hagyta, mert kiszökött a kutyája. Míg távol volt, N. a vádlott pénztárcájából kivett 68 ezer forintot és 10-20 eurót, majd hazament. Miután R. Lajos észlelte, hogy nincs meg a pénze, dühösen ment át N.-hez, hogy számon kérje. A vádlottnál volt egy 15 centiméter pengehosszúságú tőr és egy 47 centiméteres, kétélű kiélezett kard is.

A lakásban – ahol már ott volt Sz. is – azonnal parázs vita alakult ki. N. azzal fenyegetőzött, hogy ha továbbra is őt vádolja R. Lajos a lopással, elmondja az élettársának, hogy időnként viszonyt folytat az ő barátnőjével is. Ekkor N.-re támadt, mellkason szúrta, majd még háromszor belevágta a kést. Sz. megpróbált barátja védelmére kelni. Erre R. Lajos ellene fordult, elvágta a nyaki főverőeret. A kiérkező mentősök már csak a sértettek halálát tudták megállapítani.

HBN


Debrecen – Bűnösnek találta több ember csérelmére elkövetett emberölés bűntettében és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék R. Lajost, aki 2010 őszén egy vita hevében tőrrel megölte két szomszédját, a Debrecenhez közeli Bayk András-kertben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában