Helyi közélet

2015.10.09. 16:31

Immár 18. alkalommal nyílt meg a Bihari Számadó Napok

Berettyóújfalu - Kiállítás, vásár és szakmai előadások vártak a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.

Berettyóújfalu - Kiállítás, vásár és szakmai előadások vártak a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.Ismét megtelt a máskor főleg sportversenyéről ismert csarnok, most a számadással egyidőben megmutatjuk, amink van – nyitotta meg Muraközi István polgármester a XVIII. Bihari Számadó Napokat a településen pénteken. Bondár Sándor, a helyi iparkamarai szervezet vezetője, valamint Vitányi István országgyűlési képviselő is azt hangsúlyozták, hogy a „nagykorúvá” váló rendezvény igazolta azt a szándékot, hogy minden évben egyre többen színesítsék az eseményt, amit nemcsak bemutatóként, hanem üzletkötés helyeként és programok szempontjából is érdemes számon tartani.

Dr. Szilágyi Péter, a kamara kereskedelmi tagozatának alelnöke kitért arra, hogy a marketing adta lehetőségeket érdemes kihasználni ezen a két napon. – A kiállító a standján bemutatja a tevékenységét, bizalmat sugároz, korszerűséget tükröz, ami megfelelő fogadtatást eredményez – mondta.

Új pályázatok

A negyedik negyedév a betakarítás végső ideje, jönnek a számok termésátlagok és pénzösszegek formájábab. Sok a panasz, volt, akit aszálykár ért, és sajnos a piac kegyetlen, ez nem lesz sikerév – fogalmazott Szabó Sándor, a Nemzeti Agrárágazdasági Kamara megyei elnöke, de hozzátette, hála a pályázati lehetőségeknek, lesznek olyan számok, amelyek örömmel töltik el a gazdákat, emellett a gazdaság élénkítésére, megerősítésére hivatottak – emelte ki. (Az új pályázati lehetőségekről az eseményen megtartott gazdafórumon szóltak, amiről később adunk tájékoztatást.)

A megyei önkormányzat meghívására a rendezvény ünnepélyes pillanataként a településre érkezett a Magyar Értékek Vándortérképe. A szimbólum értékű vándortérképen többek között Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is elhelyezte kéznyomát, ezzel is kifejezve, hogy a megyei értéktár az egyik alapja lehet nemzeti kultúránk megőrzésének és átörökítésének.

A elnök adta át a vásár díjait is. Az esemény szombaton 17 óráig folytatódik, igazi vásáros programokkal, kiállításokkal, kulturális műsorokkal.

HBN-BB


A díjazottak

Vásárdíjak:

I.: Hajdú Takarék Takarékszövetkezet

II.: Juhász Erzsébet hagyományőrző Egyesület, Furta

III.: Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Bessenyei György Mezőgazdasági Szakképző Iskola Tagintézménye

Termékdíjak:

I.: Körösszagapáti Önkormányzata

II.: Szatmári Ferenc kosárfonó (Derecske)

III.: Mayer András sajtkészítő (Berettyóújfalu)

A NAK díja:

Pálfi Hús (Körösszakál)

A Kereskedelmi- és Iparkamara Berettyóújfalui szervezetének Nyíri István-díja: Szathmári Lajos István tervező- és gépészmérnök, Szathmári-Impex 94. Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában