Helyi közélet

2015.10.27. 16:59

Időjárás-jelentés - 2015. október 27.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk belsejének időjárását észak-déli irányban elnyúló anticiklon alakítja. Ez a légköri képződmény távol tartja az időjárási frontokat, így ebben a térségben csendes, őszi az idő, napsütéses és tartósabban ködös területek váltakoznak. Ugyanakkor Európa nyugati és északi tájai felett frontok vonulnak, errefelé sok a felhő, és gyakran hull csapadék. Egy-egy légörvény okoz változékony időt a Kelet-európai-síkságon és a Földközi-tenger középső medencéjében is. A hőmérséklet a kontinens legnagyobb részén a sokévi átlagnak megfelelően alakul: hajnalban egyelőre csak gyenge fagyok fordulnak elő, délutánonként pedig a Pireneusi-félszigeten még kevéssel 20 fok fölé melegszik a levegő, környékünkön 15, északabbra pedig 10 fok körül alakulnak a maximumok. Télies időről, havazásról csak az Urál közeléből érkezik jelentés. Szerda estig az időjárás lényeges átalakulására nem kell számítani: az anticiklon nem nagyon változtatja helyzetét, így a csapadékmentes, csendes, őszi idő folytatódik a Kárpát-medencében.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Kedden az ország legnagyobb részén gyengén fátyolfelhős, napos idő lesz jellemző, egyedül az Alpokalján maradhat meg tartósan az alacsonyszintű felhőzet. Éjszaka elsősorban az Alföld középső részén és a Dél-Dunántúlon válhat párássá a levegő, vagy képződhet ködfolt. Szerdán délelőtt valószínűleg mindenütt kisüt a nap, ugyanakkor nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, így a napsütés elsősorban a Dunántúlon szűrtebbé válik. Csapadék nem várható. A többnyire mérsékelt délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon megélénkül, a Fertő környékén szerdán meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de északkeleten gyenge fagy is lehet, a Nyugat-Dunántúlon pedig kissé enyhébb maradhat az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 14 és 17 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában