Helyi közélet

2015.10.22. 16:34

Időjárás-jelentés - 2015. október 22.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Arrafelé erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső. Szintén ciklon örvénylik az Appennini-félsziget déli része fölött, emiatt ott is felhős, csapadékos az idő. A két rendszer között magasnyomású zóna található. Területén az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, változóan felhős az ég, hosszabb időre elsősorban a Pireneusi-félszigeten, illetve az Urál előterében süt ki a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten, keleten általában 2 és 10, másutt többnyire 11 és 18 fok között változik. Ennél melegebb már csak a déli területeken fordul elő, ott a kora délutáni órákra néhol 22, 26 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence fölé eleinte kissé nedvesebb, majd ismét szárazabb léghullámok érkezek, de főként a keleti tájakon a hajnali órákban többfelé köd képződik.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Csütörtökön a még ködös, illetve erősen felhős területeken is fokozatosan kitisztul az idő, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Éjszaka eleinte kevés lesz a felhő, keleten többfelé, délnyugaton helyenként köd képződik, majd hajnaltól északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Pénteken napközben a köd feloszlása után országszerte változóan felhős lesz az ég, főként északnyugaton, nyugaton alakulhat ki helyenként gyenge eső, záporeső. Csütörtökön a Dunántúlon az északi, délkeleten az északkeleti szél megélénkül, majd éjszakára mindenütt mérséklődik a légmozgás. Pénteken a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik az északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 10 és 16 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában