Helyi közélet

2015.10.03. 17:24

Gyümölccsel szálltak harcba az egészségért Derecskén

Derecske - Kinyitotta kapuit a Derecske határában lévő hatalmas gyümölcsöskert. Programokkal várta a gyermekeket szombaton.

Derecske - Kinyitotta kapuit a Derecske határában lévő hatalmas gyümölcsöskert. Programokkal várta a gyermekeket szombaton.

Ízmesterré avatás, gólyalábon- és deszkán járás, aranyalmakeresés a termésüket kínáló fák között, rajzolás, mesélés, célba dobás, dobozmászóka és ami a sláger volt, az almáskerti kisvonatozás várta a gyermekeket egész napos programmal a gyümölcsöskert. Az immár harmadik éve, igen nagy sikerrel futó őszi program híre hamar túljutott a megyehatáron. Innen érkezik ugyanis a vendégek mintegy 40 százaléka – tudtuk meg Szabó Imrétől, az gyümölcsöket termesztő társaság vezetőjétől.

A rendezvénnyel egyébként az a céljuk, hogy felhívják a gyermekek, a családok figyelmét az egészséges táplálkozásra, a gyümölcsfogyasztás fontosságára, a természettudatos életvitelre, továbbá be szeretnék mutatni azt is, hogy természetes körülmények mellett is lehet eredményesen gyümölcsöt termeszteni.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában