Helyi közélet

2015.10.30. 09:07

Faragj velünk tököt halloweenra!

Rajzoltunk, vágtunk kanalaztunk és megalkottuk életünk első Halloween tökét. És még a kezünket sem vágtuk el!

Rajzoltunk, vágtunk kanalaztunk és megalkottuk életünk első Halloween tökét. És még a kezünket sem vágtuk el!A piacon megvásároltuk a legkerekebb, legnagyobb és legszebb tököt, egy tizenkét kilós darabot. Becipeltük a szerkesztőségbe és kiválasztottuk a mintát. Mivel kezdő tökfaragók vagyunk, viszont hatalmas önbizalom van bennünk, rögtön egy macska mellett döntöttünk, amit Hell Catnek neveztünk. Megmutatjuk, hogyan is csalogattuk elő a cicust a tök poklából.

1. Amire szükségünk volt: újságpapír, két kés, kanál, filctoll, egy sablon na és persze a tök.

2. A tök tetejére először rajzoltunk egy csillag alakú formát. Ezt nem sablon alapján, hanem szabad kézzel készítettük, de szerintünk nem is sikerült rosszul. Az izgalom ellenére nem remegett a kezünk.

3. A következő lépésben a vonalak mentén igyekeztünk kivágni a csillagot. A kést próbáltuk minél mélyebben belenyomni a zöldségbe, hogy könnyebben ki tudjuk majd emelni a fedelet.

4. Hoppp...itt emeljük, és kijön, egyben. Büszkék voltunk magunkra. Nagyon.

5. Ezért megmutatjuk még egyszer, bár kicsit undi, ahogy a tök tartalma csüng lefelé a héjról. Na meg az egész szerkesztőségben erőteljes illat terjengett. De mégiscsak tököt faragtunk.

6. Ugye hogy undi?

7. Így nézett ki belülről. Ott vannak benne a tökmagok. :)

8. De mielőtt hozzákezdtünk kikanalazni, levágtuk a tetőnk alját.

9. Itt már kanalaztunk. Több képet erről nem mutatunk, de sokáig tartott. Elfáradt a kezünk, meg az evőeszköz is elhajlott. Utóbbiért elnézést kérünk attól, akinek kölcsönvettük a kanalát. Bocsi.

10. Végül így nézett ki belülről. Hozzáteszem, két kuka megtelt tökkel. Fontos, hogy alaposan távolítsuk el a "belsőséget", különben az alkotásunk idő nap előtt romlásnak indulhat.

11. Kivágtuk a sablont és felragasztottuk a tökre. Ez könnyen ment és még a ragasztó végét is hamar megtaláltuk.

12. Körberajzoltuk a macskát.

13. Mi mást mondhattunk volna? Hell Cat.

14. Aztán hozzáláttunk kifaragni. Nem olyan könnyű, ha nem vigyázunk eléggé, a cicus lába bánta volna.

15. Úgy döntöttünk, denevéreket is faragunk a macska mellé. Kettőt. Ezeket sablon nélkül rajzoltuk, de elég jópofák lettek.

16. Amikor elkészültünk a faragással, körberajzoltuk az állatokat. Amúgy a macska hátán nem azért áll fel a szőr, mert szellemet lát. A körülötte repkedő denevérektől fél.

17. Félelmetes?

HAON - Budai Lilla és Szilágyi Magdolna

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában