Helyi közélet

2015.10.03. 13:13

Édes hagyományok az esküvőn

Debrecen - Az esküvői tortához sok szokás és hagyomány kapcsolódik.

Debrecen - Az esküvői tortához sok szokás és hagyomány kapcsolódik.

A fáma szerint az emeletes torta eredete az, hogy Angliában már századokkal ezelőtt torták sütésével ünnepelték az esküvőt. A vendégek a magukkal hozott tortákat egymásra helyezték, és a tortákból rakott magas torony fölött meg kellett próbálnia megcsókolni egymást az ifjú párnak, anélkül hogy felborítaná a tortahalmot, vagy hozzáérne ahhoz. Így alakult ki az a hagyomány, hogy a menyasszony és a vőlegény a gazdag gyermekáldás érdekében a menyasszonyi torta fölött megcsókolja egymást.

Ki lesz az úr a háznál?

A harmónia és együttműködés kifejezésére szolgál, hogy a pár első közös tevékenységeként együtt vágja fel az esküvői tortát, anélkül hogy a torta tetején álló figurák eldőlnének. Sőt, a torta közös felvágásakor megtudhatjuk, hogy ki lesz a vezéregyéniség az új családban a házasság elkövetkezendő éveiben. A meghatározó személy kettőjük közül ugyanis az lesz, akinek a keze a torta felvágásánál a kés nyelén felül van.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában