Helyi közélet

2015.10.02. 11:50

Diplomata-útlevéllel a hátizsákban: könyvbemutató a Nagyerdei Víztoronyban

Debrecen - Érdekesnek ígérkező könyvbemutatón vehetnek részt a könyvbarátok október 6-án, kedden 18 órától a Nagyerdei Víztoronyban.

Debrecen - Érdekesnek ígérkező könyvbemutatón vehetnek részt a könyvbarátok október 6-án, kedden 18 órától a Nagyerdei Víztoronyban.A szerző, Görömbölyi Dávid bár következetesen „debreceni srácként” mutatkozik be, hivatása, a diplomácia már hosszú évekkel ezelőtt a fővárosba szólította. Kettősséget sugall első könyvének címe is: Diplomata-útlevéllel a hátizsákban. Egyszerre komoly és laza, vajon ilyen maga a szerző is? A bemutató beszélgetésen talán kiderül.

A novelláskötet egy fiatal magyar diplomata külföldön eltöltött egy évén kíséri végig az olvasót. A sztorikkal teli fejezetekből optimista életfelfogás és a másik ember felfedezésének szándéka sugárzik. Hamar kiderül: a diplomatának sem kell túl komolyan venni önmagát, főhősünket – hozzánk hasonlóan – hétköznapi gondok foglalkoztatják, hétköznapi lelkesedések viszik előre útján. Egyszer utazik, máskor ismerkedik vagy bulizik, a különleges élmények reményében pedig bevállalja a szokatlan döntéseket is. Unatkozni biztosan nem fog, aki a könyv lapjain keresztül elkíséri kalandjára.

Görömbölyi Dávid számára a bemutató hazatérés is lesz egyúttal. A debreceni újságíró családban felnőtt szerző továbbra is ezer szállal kötődik szülővárosához, és most a Prae kiadó jóvoltából első irodalmi produkcióját hazai pályán is megmutathatja. A beszélgetést Somogyi Tibor, a Debreceni Egyetemi Irodalmi Kör elnöke vezeti, utána dedikálásra, majd kötetlen állófogadásra kerül sor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában