Helyi közélet

2015.10.17. 16:07

Az egyik legegyszerűbb gyógymód a masszázs

Debrecen - A masszázzsal sokat tehetünk egészségünkért, szépségünkért.

Debrecen - A masszázzsal sokat tehetünk egészségünkért, szépségünkért.Alkalmazható mozgásszervi betegségek, izomfájdalmak kezelésére, javítja a vérkeringést, fellazítja a letapadt izmokat, stresszoldó hatásának köszönhetően enyhíthetjük vele a fáradtságot és az álmatlanságot is. Milyen masszázsfajták vannak? A teljesség igénye nélkül néhányat ismertetünk.

A kötőszöveti masszázs célja a perifériás keringés fokozása. A kezelés során a bőrt az alatta levő kötőszövettel, az ujjak közé fogják, és erőteljes nyomást, húzást gyakorolnak rá. Sikerrel alkalmazható a kötőszövet feszülésének oldására, perifériás áramlások esetén, továbbá narancsbőr kezelésére.

Lávaköves és nyirokmasszázs

A lávaköves masszázst vulkanikus eredetű, sima bazaltkövekkel végzik, melyeket forró vízben előre felmelegítenek, majd a csakrapontokra helyeznek. A csakrák a meleg hatására megnyúlnak, mély ellazulást eredményezve ezáltal. Ezt követi a bázis- és éterikus olajok meleg kövekkel történő bemasszírozása.

A nyirokrendszer nem megfelelő működése során, a víz felgyülemlik a szövetekben, és ödémák alakulhatnak ki. A nyirokmasszázs célja a szövetekben felgyülemlett víz mennyisége és a nyirokpályák teljesítőképessége közötti egyensúly helyreállítása.

Reflexzóna és svéd masszázs

A reflexzóna kezelés azon a tényen alapszik, hogy a talpon minden testrésznek megtalálható a reflexzónája. A talpmasszázs során a megfelelő pontokat ingerlik, s így az adott szervre lehet hatni. Fájdalomcsillapító, gyógyító hatású. A svéd masszázs során váltakozva alkalmazzák a különféle erősségű és intenzitású simító, dörzsölő, gyúró, ütögető és rezegtető mozdulatokat. Fokozza a helyi vérkeringést, javul az izmok vérellátása, serkenti az anyagcserét, ezenkívül kedvezően hat a vegetatív idegrendszerre is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában