Helyi közélet

2015.10.15. 11:16

Állami földeladás LMP-s szemüveggel

Debrecen - A Fidesz Rácz Róbert kormánymegbízottra és Vasas Lászlónéra, a Hajdú Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatójára bízta, hogy Debrecenben erősítse meg azokat a kormányzati hazugságokat, miszerint a több mint 300 ezer hektár állami föld hamarosan kezdődő kiárusítása a magyar gazdák és a magyar társadalom érdekeit szolgálja – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Görög Jenő.

Debrecen - A Fidesz Rácz Róbert kormánymegbízottra és Vasas Lászlónéra, a Hajdú Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatójára bízta, hogy Debrecenben erősítse meg azokat a kormányzati hazugságokat, miszerint a több mint 300 ezer hektár állami föld hamarosan kezdődő kiárusítása a magyar gazdák és a magyar társadalom érdekeit szolgálja – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Görög Jenő. Az LMP debreceni önkormányzati képviselője szerint folytatódik a Fidesz klientúrájának helyzetbe hozása, hiszen jórészt az elmúlt időszakban a „haveroknak” hosszú távra bérbeadott földeket adnak el. A földek egy darabszámra nagy, de területüket nézve kis része ténylegesen gazdálkodó családokhoz kerülhet, ami képes azt a hamis látszatot kelteni, hogy a kormány a gazdák igényeit elégíti a földeladásokkal. Valójában az eladásra kínált 52 ezer földrészletből, mintegy 41 ezer, elaprózott, általában rossz fekvésű, alig használható. Míg 11 ezer részlet, ami hasonlóan korábbi bérbeadásokhoz, a baráti nagybirtokosokhoz kerülhet úgy, hogy ezekhez semmiféle foglalkoztatási, élelmiszer-termelési vagy egyéb társadalmi elvárás nem párosul – foglalja össze a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában