Helyi közélet

2015.09.02. 19:01

Vöröskeresztes flashmob Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - Nemcsak véradással, szűrésekkel, gyermekfoglalkoztatókkal és főzéssel csatlakozik Hajdúszoboszlón a Birka- és Slambucfőző Örömnaphoz a Magyar Vöröskereszt területi szervezete egyik legaktívabb alapszervezetével.

Hajdúszoboszló - Nemcsak véradással, szűrésekkel, gyermekfoglalkoztatókkal és főzéssel csatlakozik Hajdúszoboszlón a Birka- és Slambucfőző Örömnaphoz a Magyar Vöröskereszt területi szervezete egyik legaktívabb alapszervezetével.

Szolgál és közösséget épít a Magyar Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezete szeptember 5-én 9.00 órától a hajdúszoboszlói Repülőtéren a Birka- és Slambucfőző Örömnapon. Véradásra invitálják a segítő szándékú embereket 9 és 11 óra között, s minden donort ajándékkal lepnek meg. Akik családdal jönnek, ezzel a tettükkel példát is mutathatnak gyermekeiknek az önzetlen segítségnyújtásra.

A kicsik a vöröskeresztes sátor gyermekfoglalkoztatójában memória-, képességfejlesztő játékokat próbálhatnak ki, és megismerkedhetnek a Vöröskereszt humanitárius szemléletével. Szüleiket és minden érdeklődő felnőttet vérnyomás-, vércukor-, testtömeg- és testsúly-vizsgálattal és egyéb egészségügyi ellenőrzésekkel várnak a vöröskeresztesek, akik területi és a helyi Fertő Utcai Lakóközösség szervezetének önkéntesei. A lakóközösség Hajdúszoboszlón és körzetében az egyik legaktívabb vöröskeresztes alapszervezet, amelynek tagjai a városban hagyományos Örömnap slambucfőző-versenyéhez is csatlakoznak.

Villámcsődület vörös keresztben

A Fertő Utcai Lakóközösség zömmel nyugdíjas tagokból áll, akik egész évben szolgálják a humanitárius ügyeket Hajdúszoboszlón. Fiatalos lendületük szeptember 5-én 11 órakor egy látványos akcióban is megmutatkozik: vöröskeresztes egyenruhában kereszt alakzatban állnak fel, így jelenítik meg a Vöröskereszt szimbólumát. A flashmobot állványos autóról megörökítik, de a reptér felett köröző járművek vezetői is élvezhetik.

Szeptember 5-én tehát nem csak szokásos szolgálatukat végzik a Fertő utca vöröskeresztesei, hanem közösségük fejlesztésére, a Vöröskereszt eszméin alapuló összetartozásukra is gondolnak programjaikkal.

- Piros Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában