Helyi közélet

2015.09.30. 10:24

Szexuális játék helyett kést kapott a hátába

Debrecen, Hortobágy - A vád szerint a sértettet több mint 12 késszúrás érte, mégis saját lábán szállt be az autójába.

Debrecen, Hortobágy - A vád szerint a sértettet több mint 12 késszúrás érte, mégis saját lábán szállt be az autójába.

Zokogva hallgatta az ügyészt, illetve a védője perbeszédét az az asszony, aki a vád szerint megpróbálta megölni a férfit, akivel egy hortobágyi tanyán közösen gazdálkodott. V. Margit ügyének másodfokú tárgyalása kedden kezdődött a Debreceni Ítélőtáblán. A nőt a Debreceni Törvényszéken 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, ám az ügyészség, illetve a vádlott és védője egyaránt fellebbezett.

Az eset 2012 őszén történt. K. Zsolt gyakran megfordult az asszony és férje tanyáján. Szerelem szövődött köztük, elhatározták, hogy közösen kezdenek állattenyésztésbe. A vád szerint az anyagiakat a nő biztosította. Egy idő után azonban megromlott a kapcsolatuk. A vádhatóság szerint a vádlott úgy érezte, hogy a férfi őt kihasználta; rendszerint fenyegette, többször bántalmazta. Az ügyész úgy fogalmazott, a sértett uralkodó volt, és elvárta a nőtől, hogy neki tetszően viselkedjen. V. Margit ki akart lépni a kapcsolatból, ám érzelmileg függött tőle.

Novemberben azzal csalta magához K. Zsoltot, hogy ha találkoznak, ki szeretne valamit próbálni rajta. A vád szerint egy székre ültette a férfit, a kezét meg-, a szemét pedig bekötözte. Ekkor azonban szexuális játék helyett egészen más következett: az asszony egy késsel kétszer hátba szúrta, majd további 11 szúrást ejtett rajta. Miután a sértett kiszabadult, a nyakát is megdöfte. A férfi életét az orvosok mentették meg.

Az ügyész azt mondta, többek között a tüdejét érték sérülések, s a nő előre eltervelten, különös kegyetlenséggel hajtotta végre a cselekményt. A büntetés súlyosítása mellett érvelt.

V. Margit védője, dr. Kardos Sándor szerint a törvényszék ugyanakkor a tényállást sem állapította meg helyesen. Arról beszélt, hogy a jogos önvédelem nem kizárható, hiszen az asszony halálfélelemben élt, s az erős felindulás is megállapítható. Az ügyész szavaira reflektálva azt jegyezte meg, hogy önmagában a szúrások magas száma a különös kegyetlenség minősítés megállapításában még nem döntő, annál is inkább, fűzte hozzá, mivel a szakértő szerint a férfit ért szúrások különleges fájdalomérzetet nem okoztak. V. Margit az utolsó szó jogán könnyei között úgy fogalmazott, hogy annyi mindent elmondott már, de sosem hittek neki. Határozatot a jövő héten hirdetnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában