Helyi közélet

2015.09.28. 13:20

Quimby Teátrum 2015

Debrecen - A tavalyi sikeres színházi turnét idén is lelkesen folytatja a csapat.

Debrecen - A tavalyi sikeres színházi turnét idén is lelkesen folytatja a csapat.A Quimby zenekar néhány éve óriási sikert aratott a Vígszínházban tartott koncertjével, ezt követően indult országjáró turnéra a Quimby Teátrum. A színházi helyszínből fakadóan különlegesnek számító, dramaturgiai szálra felfűzött, színpadi megmozdulásokkal fűszerezett koncert a zenekar kísérletező kedvű szárnyalása. Az új helyzet a zenészek számára inspiráló, ugyanakkor a közönségnek komfortos környezetet biztosít, a figyelem pedig fókuszáltabb.

A tavalyi sikeres színházi turnét idén is lelkesen folytatja a csapat. A Quimby Teátrumban hangsúlyt kapnak a finomabb számok, az éteri muzsikálás, s a kihagyhatatlan kedvencek mellett olyan dalok is megszólalnak, melyek épp a színházi intim közegben nyernek teret, mert az „ugrálós” koncerteken nem találják a helyüket, vagy most új, színházi köntöst kaptak. A környezet utat biztosít a robbanásszerű, szürreális számoknak is. A súlyos dalok drámaibbakká, a finomságok éteribbé válnak. A műsor füzérszerűen összerakott érzelmi hullámvasút, melyet néha egy-egy groteszk, olykor provokatív jelenet szakít meg. A produkció fontos részét alkotják a számok közötti abszurd, humoros vagy éppen filozofikus mini-jelenetek, némajátékok, „quimby-dialógok”.

HBN


A debreceni előadást október 24-én a Csokonai Színházban tekinthetik meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában