Helyi közélet

2015.09.25. 12:39

Őszirózsás emlékek közt

Debrecen - Hét nótaénekes szórakoztatja a vendégeket a jubileumi nótagálán a Lovardában.

Debrecen - Hét nótaénekes szórakoztatja a vendégeket a jubileumi nótagálán a Lovardában.

A negyvenedik nótagálán, október 4-én, vasárnap délután 16 órától a Lovardában Karácsony Irén, Némethné Kovács Magda, Kalina Enikő, Gubik Magdi, Dócs Péter, Szabó Lajos és Balogh Imre egyaránt énekelnek, a kíséretet pedig Sárközi Béla és cigányzenekara adja.

Léváról indult

Amikor a színpadra lépek, elszállnak a hétköznapok gondjai, csak a nóták számítanak olyankor, amiket mélységesen átérzek és hálás a közönség" – mondja boldog, sugárzó arccal Gubik Magdi, aki a felvidéki Léváról indult meghódítani a színpadokat.

A fia nevezte be

A családban mindenki szerette a magyar nótát, de különösen édesapámnak volt különlegesen szép hangja, biztosan tőle örököltem ezt a rajongást a műfaj iránt.

Mégsem lehettem egyből nótaénekes, a sors nem úgy akarta. 2011-ben azonban sorsfordító dolog történt velem, a fiam meglepett egy isteni ajándékkal, Ipolynyéken benevezett az Őszirózsa Magyarnóta-énekesek Országos Versenyére, aminek abszolút győztese lettem, ráadásul aranykoszorús énekesi minősítéssel jutalmaztak” – elevenítette fel beszélgetésünkkor az indulást Gubik Magdi.

A kezdeti sikert a II. Egri Országos és Határon túli Nótaverseny követte, ahol ismét arany fokozattal jutalmazták előadását, ezután kapott egyre több felkérést mind a Felvidékről, mind Magyarországról, miközben Tarnai Kiss Lászlónál csiszolta énektudását.

Beteljesült az álom

Nagyon sok előadáson vettem részt azóta, melyeken híres prímások kísértek. Nagy öröm és büszkeség volt számomra, amikor 2013 decemberében a Lovardában léphettem fel Kovács Apollónia emlékműsorán.

Többszörösen is boldoggá tett, hiszen Kovács Apollónia volt a legkedvesebb énekesem, egyben példaképem is. Az a fellépés nekem olyan volt, mint egy olimpikonnak megdönteni saját rekordjait. Most, hogy újra meghívást kaptam a Lovardába, igazán beteljesült a gyermekkori álmom, végre elérhettem, hogy magyarnóta-énekes vagyok. Énekelhetek tiszta szívvel, átérzéssel, és láthatom, hogy a közönség nagyon szereti ezt. A nótaszeretetemhez hozzátartozik a színpadi megjelenés, mert még a ruhákat is többnyire magam varrom. Így lehet teljes a kép egy műsoron” – árulta el portálunknak Gubik Magdi, aki szeretettel és boldogan várja a nótaszerető kedves vendégeket jövő héten vasárnap.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában