Helyi közélet

2015.09.27. 20:18

Nem lehet véletlen, hogy a természet szív alakúra formálta a világ egyik legszebb öblét

Korfu - Strandjainak fövenye az aranyló, selymes homoktól a fehér kavicson át a sziklásig változik.

Korfu - Strandjainak fövenye az aranyló, selymes homoktól a fehér kavicson át a sziklásig változik.

Pálmák, platánok, jacarandák, wisteriák, mirtuszok, leanderek mellett közel száz egyéb, a mediterrán éghajlatra jellemző buja növényzet rejti változatos tájait.

Hajók, barlangok, lagúnák

A gazdag és mozgalmas történelmi múlttal büszkélkedő szigetet – amely a Jón tengeri szigetek legészakibb tagja, Görögország nyugati kapuja – egykor az Adria bejárataként tartottak számon. A sziget alakja jatagánra hasonló, hossza 65 kilométer, szélessége 4-től 30 kilométerig terjed. Tengerpartja összességében közel 200 kilométer, tele minőségi szállodákkal, üdülőfalukkal, panziókkal, tavernákkal. Strandjainak fövenye az aranyló, selymes homoktól a fehér kavicson át a sziklásig változik. A vendéglátóipar meghatározó szerepe mellett fontos szerep jut az olajfák terméséből sajtolt kiváló minőségű olívaolajnak. A turistáknak szervezett egész napos szigettúrák jóvoltából a Pantokrátor hegyen található Paleokasritsa tizenharmadik századi monostorában az ott élő szerzetesek segítségével bepillanthatnak az olívaolaj sajtolás ősi titkaiba. A közeli kikötőből kis hajókkal kihajózhatnak az egyedülállóan szép Nausika, Agios Nikolaosz és Kék Szem tengeri barlangokhoz és grottákhoz, a titokzatos rózsaszín sziklákhoz. Életre szóló élményként gyönyörködhetnek a hegyi kis görög falu, Lakones Bella Vista kilátó teraszáról a világörökség részévé vált szív alakú tengeri öblök és a táj szépségében.

Sissi romantikus kastélya

Korfu legnépszerűbb turistalátványossága az Achilleon palota, mely a fővárostól alig tíz kilométerre található. Erzsébet egykori rejtekhelyét szobrok, görög istenek, istennők, hősök klasszikus utánzatai díszítik. Az 1890-től neoklasszicista stílusban épített palotával Sissi kedvenc görög hősének, Akhilleusznak állított emléket. Az ősfás, gondozott park végén álló 11,5 méter magas, öt tonna súlyú Győzedelmes Akhilleusz bronz szobrának megtekintése után a látogatók örömére ma már a kastély lépcsőházában a Franz Matz által festett óriás méretű Akhilleusz diadala című festmény is megtekinthető és a húsz évig kaszinónak helyt adó bálterem is látogatható.

HBN–Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában