Helyi közélet

2015.09.19. 19:34

Három napig ünnepelt Nádudvar

Nádudvar - Republic-kal, Kasza Tibivel és sok-sok helyi előadóval gazdagították az idei programokat.

Nádudvar - Republic-kal, Kasza Tibivel és sok-sok helyi előadóval gazdagították az idei programokat.

Bár Nádudvar Napjaként hirdették meg az idei, immár 13. rendezvényt, pontosabb lett volna a napjai kifejezés, hiszen szeptember 17-én Szabó Miklós Világörökségünk, a Hortobágy című kóstolóval egybekötött előadásával kezdődött meg a programsorozat a város művelődési központjában.

Másnap 15 órától a polgármester tartott előadást az uniós fejlesztésekről, hogy ezt követően az érdeklődők megtekinthessék a nádudvari díszítőművészeti szakkör munkáiból nyílt kiállítást, majd átadják magukat a szórakozásnak a város főterén, előbb a The Orange Sofa, majd Republic koncertjén, melyeket a több száz érdeklődő örömére tűzijáték követett. A szombati programok délelőtt 10 órakor zenés felvonulással kezdődtek, majd a művelődési központ előtt felállított színpadon egymást váltották a művészeti csoportok, köztük Nádudvar testvérvárosának Szalárdnak együttesei is.

 

Természetesen a zárónap sem múlhatott el sztárvendégek nélkül. A sort a 4For Dance táncformáció nyitotta, akiket az ismert tévés-énekes Kasza Tibi követett, majd Márió a harmonikás szolgáltatta a talpalávalót a nádudvariak örömére. A színpadi látványosságokon kívül is volt azonban szórakozási lehetőség, a legkissebbeket az ugrálóvár, a nagyobbakat rodeóbika, kirakodóvásár, a Népi Kismesterségek Szakiskolájának köszönhetően pedig minden korosztály kipróbálhatta kézügyességét, megismerkedhetett a szövés, fazekasság, nemezelés stb. technikáival, valamint a "Fellegajtó nyitogató" névre keresztelt rendezvényen a néptánchagyományokból is ízelítőt kaphattak az érdeklődők, akik be is szállhattak a körtáncba.

HBN-SZFÁ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában