Helyi közélet

2015.09.11. 18:30

Épülnek a fix traffi-állványok

Hajdú-Bihar - A új mobil készülékek egyelőre csak a sebességet figyelik.

Hajdú-Bihar - A új mobil készülékek egyelőre csak a sebességet figyelik.Rövidesen könnyen százezrekbe is kerülhet egy Debrecen és Berettyóújfalu közötti út a gyorshajtóknak, elkezdődött ugyanis a fix traffipaxok állványainak telepítése Hajdú-Biharban. A Napló munkatársai Berettyóújfalu és Derecske között látták a szerelvényeket, amelyen minden jel szerint a kamerákat rögzítették. Ezzel együtt úgy értesültünk, hogy a megye több pontján is zajlanak már a munkálatok.

Az új kamerarendszer kiépítése, úgy tűnik, nem a korábban ismertetett tervek szerint halad: a tavasszal üzembe helyezett mobil készülékeknek sem használják ki minden funkcióját – például a kézből mobilozást is képesek rögzíteni –, de jelenleg csak sebességet mérnek. A fix készülékek működését pedig ősztől ígérték. A szerelési munkákat tesztidőszak követi majd.

Egyelőre nagy a titkolózás, az ORFK például látványosan elhárítja augusztus eleje óta az erre irányuló megkereséseinket. Így egyelőre nem tudni, valóban elindulhat-e ősszel az éles üzem.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában