Helyi közélet

2015.09.16. 13:51

Drogos vandálok verik szét az ovi udvarát?

Debrecen - A rendőrség és a polgármesteri hivatal szerint is kamerák kellenének.

Debrecen - A rendőrség és a polgármesteri hivatal szerint is kamerák kellenének.Egyik olvasónk állítja, hogy a Körtefa utcai Mesekert Óvoda előtti területen évek óta részeg, drogos fiatalok okoznak károkat. Fákat tépnek ki (valószínűleg autóval) tövestől, mindennaposak a széttört üvegek, használt óvszerek. A biciklitámasztót párszor kiszakították a helyéről. Bemásznak az óvoda udvarára és a díszköveket kiszedik, majd azzal fociznak. A kerítést többször megrongálták – írta Kiss Andrea. Hozzátette: a rendőrség tehetetlen és a beígért térfigyelő kamerákat sem telepítik.



Végül arra kérte a hatóságokat hogy határozottan lépjenek a felsoroltak ellen, mondván egy óvodának és a bennük nevelkedő gyerekeknek nincs szükségük ilyen példára, akik ilyeneket művelnek börtönben a helyük.

Állandóan figyelik

A rendőrséghez utoljára 2012. június 8-án érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes a Körtefa utcai óvoda kerítését megrongálta és fákat tört ki. Az elkövető azonosítása érdekében végzett adatgyűjtés és tanúkutatás azonban nem vezetett eredményre – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese. A szóvivőtől megtudtuk, hogy az utóbbi hetekben az intézmény környékén megelőző jellegű ellenőrzéseket tartottak, melynek során több tucat fiatalt igazoltattak. Jogsértést, rendkívüli eseményt azonban nem tapasztaltak.



Kamera kellene?

Ennek ellenére a jövőben is ott lesznek a rendőrök. Ezen túlmenően felvették a kapcsolatot a helyi polgárőr csoportokkal annak érdekében, hogy ők is fokozottabban figyeljenek oda az óvodára.



A rendőrök a panaszos levélről tájékoztatták az intézmény vezetőjét is, aki elmondta: az idén olyan cselekményt nem észlelt, amely indokolta volna, hogy jelezzen a rendőrségnek. Mindössze szemetelést vett észre. A rendőrségi szóvivő végül kifejtette, hogy köztéri kamerák felszerelése valószínűleg megszüntethetné a problémát.

HBN–OCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában