Helyi közélet

2015.09.25. 10:42

Drogkereső kutya szagolta ki a hasist a nyírábrányi határon

Nyírábrány - A nyírábrányi határon a rendőrök elfogtak két német férfit, akiknek a csomagjaiban több gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

Nyírábrány - A nyírábrányi határon a rendőrök elfogtak két német férfit, akiknek a csomagjaiban több gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyírábrányi közúti határátkelőhelyen 2015. szeptember 24-én 14 órakor kilépésre jelentkezett két német állampolgár, akiknek a gyanús viselkedése feltűnt a rendőröknek, ezért alapos ellenőrzés alá vonták őket. Az intézkedés során a rendőrök átvizsgálták a két férfi ruházatát, miközben Net, a kábítószer-kereső kutya a csomagoknál szagot fogott és jelzett. A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a táskákat átvizsgálták, amelyek közül az egyikben 8,34 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot, míg a másikban 23,1 gramm barna színű hasis gyantának látszó kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak el.

A rendőrök a 32 éves B. J-H.-t és a 35 éves F. R.-t elfogták és előállították a Nyíradonyi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették őket. A velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A két férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Nyíradonyi Rendőrőrs a német állampolgárokkal szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában