Helyi közélet

2015.09.14. 09:05

Debreceniző show a Zamat Fesztiválon

Debrecen - A cívisváros híres ételével (is) várja vendégeit a fesztivál.

Debrecen - A cívisváros híres ételével (is) várja vendégeit a fesztivál.

Sztárséfek részvételével ingyenes gasztrokulturális kavalkádot rendeznek szeptember 19-én, szombaton napközben a Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon. Nemcsak megmutatja a fesztiválra kilátogató érdeklődőknek, hogy a hungarikummá nyilvánítás küszöbén álló debreceni párosban milyen lehetőségek rejlenek, hanem látványos, izgalmas és humoros show keretében egész napos kikapcsolódást jelent a Zamat fesztiválsátrában a Debrecenizők című program, melyet 10.30 órától 17.00 óráig rendeznek.

„A magyar gasztronómia illusztris szereplői, Mautner Zsófia és a debreceni Ikon séfje, Pataky Péter lesznek a házigazdák, nekik közös tévéműsoruk is van már, az elevenedik majd meg a színpadon, miközben két párnak – kilétük legyen meglepetés – segítenek a debreceni páros kolbász felhasználásával finom ételeket főzni. A Mrs. Columbo együttes délutáni koncertje után pedig látvány-kolbásztöltést rendezünk a színpadon a hagyományos magyar húsételek nagy rajongójának, Bíró Lajos séfnek a közreműködésével, ekkor debreceni hentesek mutathatják meg, hogyan készítik Debrecen híres ételét” – tájékoztatott Süli András programszervező. Mindeközben Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság vezetője beszél majd a debreceni páros történetéről.

A jó hangulathoz tizenhat pálinkaház közel kétszáz pálinkája járul hozzá, az esti kikapcsolódást pedig aznap többek között az Edda Művek koncertje biztosítja. A szeptember 18–20. között zajló Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál pénteken és szombaton 17 óráig, vasárnap egész nap ingyenesen látogatható.

HBN-SzL


Debrecen - A közel kétszáz pálinka és a tíz étterem kínálata mellé a Zamaton élőzene is jár.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában