Helyi közélet

2015.09.01. 14:40

Az idei tankönyvosztás tanulságai

Debrecen - Megyénk 228 iskolájába, közel 740 ezer tankönyvet szállít ki a KELLO.

Debrecen - Megyénk 228 iskolájába, közel 740 ezer tankönyvet szállít ki a KELLO.

– A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, a Nemzeti Pedagógus Karral és a Tankönyvfelelősök Baráti Körével folytatott konzultációk alapján született meg a 2015/16-os tanévre vonatkozóan az a döntés, hogy a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) az iskolák által leadott rendelések alapján intézményenként állítja össze a tankönyvcsomagokat – válaszolta megkeresésünkre a KELLO PR szakreferense. Mint írta, a lépés célja a pontos csomagolás, a szülők, pedagógusok és diákok elégedettsége, a takarékosság és a környezetvédelem. Ezzel egyidejűleg megháromszorozták a tankönyvfelelősök juttatását, ami diákonként nettó 300 forintot jelent.

– Amikor megérkeztek a könyvek, kolléganőmmel és tanulók segítségével számoltuk át és szortíroztuk osztályok szerint. Ezután a múlt heti és hétfői könyvosztás alkalmával válogattam össze egyenként az érkező középiskolások csomagjait – sorolja a munkafolyamat megtöbbszöröződött fázisait Fenyvesi Judit. A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tankönyvfelelőse az újítás előnyeiről is tájékoztatott. – Számláláskor nyomban kiderült, ha hiányosság volt, míg tavaly csak akkor, amikor tulajdonosaik átvették, s kibontották a pakkokat. A könyvtári dokumentációt is megkönnyíti ez a módszer, hiszen a múlt évben a normatív támogatással, kölcsönzött könyvekből tanuló diákok pakkját meg kellett nyitnunk ahhoz, hogy állományba vehessük, míg idén a ezek a példányok egyben kezelhetők voltak.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában