Helyi közélet

2015.08.19. 12:12

Tovább hódít az online szállásfoglalás itthon

Debrecen - A hagyományos módon szállást foglalók aránya jelentősen visszaesett az elmúlt egy évben.

Debrecen - A hagyományos módon szállást foglalók aránya jelentősen visszaesett az elmúlt egy évben.Az internetezők szállást is egyre inkább online foglalnak: míg a netes ügyintézés nőtt, a hagyományos módon szállást foglalók aránya jelentősen visszaesett az elmúlt egy évben – derült ki a KutatóCentrum legfrissebb E-Shopping Reportjából.

Minden harmadik

Mind az elmúlt, mind az azt megelőző évben az interneten valaha vásárlók közel egyharmada rendelt online valamilyen szolgáltatást, ők az utóbbi egy évben átlagosan 58 500 forintot fordítottak ilyen célra. „Nagyon felgyorsult a világ, a fogyasztók is mindenhol az egyszerűséget keresik. Az internetes vásárlás pontosan ezt testesíti meg, nem véletlen, hogy a legtöbben már nem csak termékeket rendelnek ilyen módon” – fűzte hozzá az eredményekhez Kovács Barbara, a KutatóCentrum üzletfejlesztési vezetője. A szolgáltatást online vásárlók közül a legtöbben szállást foglaltak, belépőt, illetve menetjegyet rendeltek a világhálóról.

Zárkózik fel

A szállásfoglalás esetében egyre jobban zárkózik fel az online vásárlás, az utóbbi egy évben már megközelítette a személyesen vagy telefonon keresztül történő foglalások arányát – derül ki a KutatóCentrum legfrissebb E-Shopping Reportjából. Ez elsősorban a hagyományos módszer visszaszorulásának az eredménye, egy év alatt ugyanis 28 százalékról 18 százalékra csökkent azoknak az internetezőknek az aránya, akik így foglaltak szállást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában