Helyi közélet

2015.08.12. 13:42

Tartozásaik ellenére is átveszi a fogyasztókat az új gázszolgáltató

Hajdúszoboszló - A Főgáznak adja át ügyfeleit a Tigáz, a részletekről még ezután egyeztetnek.

Hajdúszoboszló - A Főgáznak adja át ügyfeleit a Tigáz, a részletekről még ezután egyeztetnek.160 ezer lakossági ügyfele van megyénkben a Tigáznak, akiket átvesz majd az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. – tudtuk meg Száraz Gábortól, a cég szóvivőjétől. Arra a kérdésünkre, hogy a hátralékosok összesen mennyi pénzzel tartoznak, nem kívánt válaszolni.

A Tigáz június közepén jelentette be, hogy kivonul a lakossági gázszolgáltatási üzletágból, és azzal együtt megválik összesen 1,2 millió ügyfelétől. 2016. október 1-jei határidővel kell átadnia ügyfeleit; akiket azután az ENKSZ keretein belül működő Főgáz fog ellátni – jövő év végére az egész országban biztosítva a lakosság számára a gázt.

Kérdésünkre, hogy átveszi-e az ENKSZ a tartozással rendelkező ügyfeleket, a szóvivő azt írta, nekik vagy rendezniük kell a hátralékukat, vagy megállapodniuk annak átütemezéséről. (Ezt megerősíti a Főgáz néhány napja tett nyilatkozata, eszerint „a Főgáz Zrt. nem tárgyalt a gázszámla-tartozások elengedéséről, átvételéről a többi földgázszolgáltatóval, így a fogyasztók átvétele után is a korábbi szolgáltatónál maradnak a tartozások, amit utóbbiak jogi eszközökkel is behajthatnak”.) A mérőórák állásának egyeztetése a tervek szerint az ügyfeleken keresztül, diktálás formájában történik, erről azonban még ezután kezdődnek majd meg az egyeztetések.

Száraz Gábor arról is tájékoztatott, hogy a Tigáz-DSO Kft. évente három alkalommal (1 éves leolvasás, két ellenőrző leolvasás) olvassa le a gázmérővel rendelkező fogyasztási helyeket, és ez elejét veszi a lehetséges visszaéléseknek.

Az ügyfelek átadás-átvételének folyamata ténylegesen ezután kezdődik meg; arról, hogy a lakossági üzletág megszüntetése hány dolgozó elbocsátásával járhat, konkrét adatot nem közölt a szóvivő, de valószínűsíteni lehet a leépítést, mert „a szervezeti struktúra adott helyzethez való igazítása szükséges lesz”.

MTI, HBN–SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában