Helyi közélet

2015.08.06. 09:21

Táncoló hajdúk lepik el Böszörményt

Hajdúböszörmény - Fesztivált szeretnének meghonosítani a néptánchagyományoknak.

Hajdúböszörmény - Fesztivált szeretnének meghonosítani a néptánchagyományoknak.

A Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes Baráti Körének Egyesülete augusztus 16-án hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az I. „Táncoló Hajdúk” Néptáncfesztivált Hajdúböszörmény új főterén. A cím a városi, ugyanilyen nevű szoborcsoportra is utal.

A szervezők célkitűzése az együttesek nemes vetélkedése révén szakmai találkozó szervezése a hajdúk fővárosában, s igényes programmal, kellemes és hasznos időtöltés biztosítása a néptáncot, népzenét kedvelők számára. Az évente megrendezésre kerülő találkozó versenyzési lehetőségre, szakmai értékeléssel egybekötött tapasztalatcserére és tanácsadásra ad lehetőséget az együtteseknek. A fesztiválon hazai és határainkon túli felnőtt néptáncegyüttesek vesznek részt a Felső-Tisza vidékének táncanyagával. A fesztivál központi zenekara a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Príma Primissima-díjra jelölt Bürkös Zenekar, melynek vezető prímása 2014-ben az év legjobb prímása díjat nyerte el Balatonfüreden. Igazgatója pedig a 63 éves Bocskai Néptáncegyüttes művészeti vezetője, Szűcs János néptáncpedagógus, mesterfokú okleveles tánctanár, Vásárhelyi László-díjas, Örökös Aranysarkantyús táncos.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában