Helyi közélet

2015.08.13. 18:24

Sportjogi tanácsadó képzés indul Debrecenben

Debrecen - Jogi szakokleveles sportjogi tanácsadó képzést indít ősszel a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara – nem csak jogászoknak.

Debrecen - Jogi szakokleveles sportjogi tanácsadó képzést indít ősszel a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara – nem csak jogászoknak.

A Debreceni Egyetem a sporthoz kapcsolódó képzések tekintetében széleskörű lehetőséget kínál a terület iránt érdeklődőknek, legyen szó alap- és mesterszakról, vagy a diploma megszerzése utáni továbbképzésekről. Az Állam- és Jogtudományi Kar jogi szakokleveles sportjogi tanácsadó képzése bárki számára elérhető, aki már rendelkezik legalább egy BA/BSc diplomával, nem szükséges jogi végzettség a jelentkezéshez, például sportszervező vagy történelem szakot végzett hallgatók is megszerezhetik ezt a képesítést.

A képzés négy féléve során az általános jogi tudást megalapozó tárgyakat követően a hallgatók speciális sportjogi tudásra tesznek szert: megismerkedhetnek a sportolók jogállásával, a sportszervezetek működésével, a sporttevékenység megszervezésének és lebonyolításának legfontosabb kérdéseivel, a sportigazgatás intézményrendszerével, sőt a legfontosabb sportegészségügyi és sportgazdaságtani kérdések is a tananyag részét képezik.

A végzettség jogászi munka végzésére nem jogosít, viszont megfelelő háttértudást ad sportszervezetek működtetéséhez, sporttal kapcsolatos speciális jogi problémák kezeléséhez.

- Mindazok számára hasznos lehet, akik a sportélettel kapcsolatban állnak, legyen szó sportigazgatással foglalkozó szakemberekről vagy aktív sportolókról, hiszen a hallgatók például azt is megtanulják, hogy egy-egy sportban folyó jogvitában hogyan képviselhetik őket eredményesen a jogászok, illetve megismerhetik a bírói gyakorlatot – tájékoztatott Bencze Mátyás dékánhelyettes.

A jogi szakokleveles sportjogi tanácsadó képzésre szeptember 15-ig lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Dékáni Hivatalában a Kassai út 26. szám alatt. A négy szemeszter kurzusait szombatonként tartják majd, az órák októberben indulnak.

Aki augusztus 20-ig jelentkezik, az első félév költségéből 30% engedményt kap, a debreceni jogi karon végzettek pedig félévenként 10% kedvezményben részesülhetnek, a jogászoknak a kar jövő februártól viszont külön szakjogászi képzést is indít majd.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában