Helyi közélet

2015.08.09. 07:50

Miért zárt be korán a strand?

Debrecen - Egyik olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a menye szerda délután öt órakor kiment a Nagyerdei Strandra és úszójegyet vásárolt.

Debrecen - Egyik olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a menye szerda délután öt órakor kiment a Nagyerdei Strandra és úszójegyet vásárolt.

Állítása szerint a pénztárostól azt a tájékoztatást kapta, hogy a hőségriadóra való tekintettel nem 19, hanem 20 órakor zárnak. Nem sokkal ezután jött egy nagy zápor. Aztán fél 7-kor a vendégeket a strand elhagyására szólították fel az úszómesterek. A nő szerint akkor még legalább két tucatnyi ember volt az úszómedence körül. Nem érti, hogy miért zártak be ilyen korán, miért fosztották meg másfél órányi úszás lehetőségétől?

Palotai Péter, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. marketingvezetője erre azt válaszolta, hogy strandszezonban minden nap 7 órától 19 óráig tartanak nyitva. A medencéket 18 óra 30 perckor kezdik zárni, ami azt jelenti, hogy ekkor a vendégeknek el kell hagyniuk a medencéket és zuhanyozás, átöltözés után 19 óráig ki kell menniük a kapun.

Akár elrendeltek hőségriadót, akár nem, rossz idő esetén bármikor be lehet zárni a strandot. (Jó időben hosszabbított nyitva tartás is lehetséges.)

Palotai Péter szerint a panaszos által említett zivatar orkán erejű széllel csapott le a strandra heves esővel és villámlással, mely időjárási viszonyok között a medencékben és közvetlen környezetükben tartózkodni tilos és életveszélyes! A zivatar után a strand szinte teljesen kiürült, ezért döntöttek a bezárás mellett.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában