Helyi közélet

2015.08.06. 17:19

Mi lesz, ha jön a tél?

<em>Miközben a fővárosban tranzitterületeket alakítanak ki az ott is egyre jobban jelentkező migránsprobléma kezelésére, a bajor miniszterelnök már lépett egyet az időben</em>. Égerházi Péter jegyzete.

Miközben a fővárosban tranzitterületeket alakítanak ki az ott is egyre jobban jelentkező migránsprobléma kezelésére, a bajor miniszterelnök már lépett egyet az időben. Égerházi Péter jegyzete.

MTI-hír: Horst Seehofer szerint katasztrófával fenyeget a németországi menekült­ügyi helyzet. Emlékeztette a szövetségi kormányzatot, hogy még idén be fog köszönteni a tél, s ez az utcákon és sátrakban most csak-csak eltengődő, nagyobbrészt havat sem látott migránsok elhelyezésében súlyos felelősséget ró a hivatalos szervekre. Hogy mekkora a baj, azt néhány számadattal érzékeltette. Csak júliusban 79 ezer menedékkérőt regisztráltak a Németországban az idén érkezett több mint 300 ezerből. Év végére a félmilliót is elérheti a számuk. Hol tudnak elhelyezni a zimankóban ennyi embert? Ugyancsak az MTI grafikonja alapján nem kétséges, mi is ennyire nagy bajban lennénk, ha a hozzánk érkezők itt maradnának. Az első negyedév (azóta sokkal súlyosabb a helyzet) adatai szerint, nálunk egymillió lakosra 3322 menedékkérő jutott, míg az uniós átlag 365 volt. Szintén mai hír, hogy már több mint százezer migráns érkezett hazánkba idén. Még így is annyira ördögtől való az épülő kerítés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában