Helyi közélet

2015.08.25. 14:58

Megyénk önkéntes tűzoltói is oltottak Szerencsen

Szerencs - Balmazújvárosiak győztek és második helyet szereztek meg, a hajdúszoboszlóiak harmadikak lettek.

Szerencs - Balmazújvárosiak győztek és második helyet szereztek meg, a hajdúszoboszlóiak harmadikak lettek.

Országos Hagyományőrző Tűzoltóversenyen mérettették meg magukat több település tűzoltói Szerencsen, augusztus 23-án. A Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szervezésében második alkalommal megrendezett vetélkedőn a hagyományőrzés volt a cél. A feladatok is ennek szellemében születtek, tradicionális tűzoltási versenyszámokban zajlott az erőpróba.

A verseny elején hidat kellett építeni egy égő házig, ahonnan gázpalackokat és üzemanyagos kannákat hoztak ki a tűzoltók. Majd a kocsifecskendő, illetve az úgynevezett mozdonyítható fecskendő szakszerű alkalmazását szemléltették a csapatok, zárásul pedig telepített vízsugárral lőttek célba. A leggyorsabb és legkevesebb hibapontot szerző csapat nyert, a mezőnyben Szerencs és Mezőcsát települése ért el kimagasló eredményt.

A balmazújvárosi önkéntes tűzoltók női kategóriában első helyen végeztek, míg az ifjúságaik második helyen zárták a versenyt. Ugyancsak a dobogó második fokára állhattak a mozdonyítható fecskendők versenyében. Kocsifecskendő és mozdonyítható fecskendő kategóriában Hajdúszoboszló csapata a 3-3. helyen végzett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában