Helyi közélet

2015.08.18. 08:39

Megkérdeztük: Az Ön családjában van, aki ételérzékeny?

Debrecen - Sok ember tapasztal bizonyos ételek elfogyasztása után kellemetlen tüneteket. Nem feltétlenül jelent ez ételallergiát, de rengeteg bosszúságot okozhat. Ma ezt a témát boncolgatjuk Megkérdeztük rovatunkban.

Debrecen - Sok ember tapasztal bizonyos ételek elfogyasztása után kellemetlen tüneteket. Nem feltétlenül jelent ez ételallergiát, de rengeteg bosszúságot okozhat. Ma ezt a témát boncolgatjuk Megkérdeztük rovatunkban.

Suta Gábor környezetében nincs ételallergiás, ám úgy gondolja, hogy az örökletességen túl az egyoldalú táplálkozás is felelős a problémáért.

– Ételérzékenységről nem tudunk a családban. Mindemellett biztosan van összefüggés az egyre nagyobb számban jelentkező megbetegedés és a sok adalék és tartósítószer alkalmazása között – fogalmazott Alt István.

Találva érezte magát Farkas Béla, hiszen ő maga is laktózérzékeny. Szerinte egyfajta evoluciós ártalomként foghatók fel ezek az intoleranciák, amelyeket fokozhat a stresszes életmódunk is.

Gál Beáta úgy gondolja, a sok mesterséges anyag, a kész és félkész ételek a felelősek az ételallergia kialakulásáért, igaz, a párját kivéve a környezetében senkit nem érint ez a probléma.

Glutén- és tejérzékeny Pancsics Klaudia barátnője. – Nem ismerem ezen betegségek okait, de úgy vélem, hogy a rossz minőségű, rengeteg adalékanyaggal telepumpált étel is hozzájárul a kialakulásukhoz – osztotta meg velünk.

– Egy régi ismerősöm küzdött a lisztérzékenységgel. A mostani generáció egyre károsabban él, így biztosan van összefüggés, de nem kifejezetten az élelmiszerekre, hanem az életmódra is gondolok – vélekedett Tarsoly Csaba.

HBN-MI | Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában